Zmrzlinová laboratoř Antonína Pudila
V naší zmrzlinové laboratoři pracujeme s lokálním mlékem a hledáme netradiční kombinace chutí.
Specializujeme se na ovocné sorbety, zmrzliny z kravského, kozího a ovčího mléka.
Čerstvé mléko
Zmrzlinář
Antonín Pudil
Do výroby zmrzliny mě zasvětil vyhlášený italský zmrzlinář v Německu, kde jsem pracoval ještě jako kuchař. Poté jsem se učil na zmrzlinové univerzitě v italské Bologni.
Kromě čistě ovocných sorbetů vařím také zmrzliny z kravského, neupraveného mléka, pro které si jezdím do místního kravína, a které si sám pasterizuju.
V současné době spolupracuji s výzkumným ústavem mléka, kde zkouším možnosti vaření zmrzliny z kozího a ovčího mléka a využití probiotik ve zmrzlině k obnově střevní mikroflóry.
Nové příchutě i balenou zmrzlinu ve skle můžete vyzkoušet v nově otevřené zmrzlinárně ve Slaném.
Sezónní,
čerstvé,
chutné
Odneste si naší zmrzlinu v šikovné sklenici. Po spotřebování ji nám můžete vrátit nebo dále libovolně použít.
Malá seriová výroba zmrzliny ve skle nám umožňuje experimentovat s příchutěmi se zárukou čerstvosti.
Odneste si hned několik druhů zmrzliny najednou!
Lokální produkt ze Slaného
Káva a Prosecco
V naší zmrzlinárně nabízíme také kvalitní espresso z lokální pražírny Coffee Source. Můžete ochutnat naší zmrzlinu s kávou, jako třeba affogato nebo s italským proseccem.